X

Här hittar du världens bästa vandrarhem

33 000 boenden i 170 länder Över 3,5 miljoner omdömen från gäster 21 miljoner bokningar

Vägbeskrivning till Pousada Favelinha

Rua Antonio Joaquim Batista, casa 13, Entrada: Rua Almirante Alexandrino 2023, Rio de Janeiro, Brasilien

karta & vägbeskrivning


86%Betyg

  • 93%Värde för pengarna
  • 88%Säkerhet
  • 80%Plats
  • 93%Personal
  • 95%Atmosfär
  • 80%Renlighet
  • 78%Utrustning

Översatt av Google Det finns två sätt att komma till vandrarhemmet - underifrån eller ovanifrån:

Underifrån vägen börjar vid "Largo do Machado'-torget, som är bekvämt beläget i stadsdelen Catete / Laranjeiras och har en tunnelbanestation med samma namn.

Det finns en liten buss (RIO TOTAL) avgår direkt framför kyrkan torget under hela dagen fram till 23:00 - det lämnar ungefär var 10 minuter och kostar R $ 2, -. Det tar bara fem minuter med den här bussen till toppen av den återvändsgränd (Rua Pereira da Silva) som är i början av favelan.

Bara stanna i bussen tills den blir på toppen av en liten kulle i slutet av en återvändsgränd. Få ut direkt efter det har vänt och bestiga kullen till pousadan - hittar du skyltar som visar dig exakt riktning, eller be någon av lokalbefolkningen som gärna visar dig vägen till "pousada";)!

Det tar ca 5 minuter, men det är en brant stigning på ca 75 meter. Lyckligtvis nog du kommer att kunna njuta av en kall öl eller caipirinha ovanpå terrassen i "Pousada Favelinha rätt efteråt;)

-------------------------------------------------- -----------------

Tvillingarna från OVAN är vacker: Gatan bilen Santa Teresa "Bondinho 'tar dig från centrum eller från Lapa direkt till den övre ingången till favelan. Bussen 206 lämnar också från tunnelbanestationen 'Central "eller från Lapa att gå uppför. Tala om för föraren att släppa ut dig motsatsen "Falete". Adressen är "Rua Almirante Alexandrino 2023 'och tillträde är genom akademins Asuncao CENAM'

Några vita minibussar tar också på samma sätt från "Arcos da Lapa", fråga dem om de går i riktning "Silvestre" att vara på rätt buss;)

Ingången till college är ingången till favelan samtidigt.
En kort trappa leder upp en liten kulle, där du kan koppla av och tar redan i de stora vyerna. Då är det nedförsbacke cirka tre minuter tills du ser vandrarhemmet.

Om du tar en taxi, även tala om för föraren adressen till Colegio Asuncao CENAM: Rua Almirante Alexandrino 2023

=============================================

FLYGPLATS TRANSFER: Om du ger oss dina ankomst datum (flightnummer, stad av ursprung, ankomsttid) kommer vi gärna hämta dig på flygplatsen. Vår chaufför har att debitera 110 reais, men det är samma pris som en vanlig taxi, bara utan krångel och rip-off och med bagage service hela vägen till vår dörr :).

Om du vill bli hämtad, skicka ett mail till oss efter att du har gjort bokningen!

Ha en bra resa! Holger, Patrick och Pousada Favelinha Team