X
OBS: 9 eller fler gäster kvalificeras som en gruppbokning, ändra antalet gäster för att återgå till normal sökning.
Enquire Now HostelBookers Logo Group of 15 or more?

Our sister site HostelBookers can create a tailor-made booking plan for your large travel group.

Vägbeskrivning till Pousada Favelinha

Rua Antonio Joaquim Batista, casa 13, Entrada: Rua Almirante Alexandrino 2023, Rio de Janeiro, Brasilien

karta & vägbeskrivning


75%Betyg

  • 80%Värde för pengarna
  • 80%Säkerhet
  • 75%Plats
  • 70%Personal
  • 80%Atmosfär
  • 75%Renlighet
  • 65%Utrustning

Översatt av Google Det finns två sätt att komma till vandrarhemmet - underifrån eller ovanifrån:

Underifrån vägen börjar vid "Largo do Machado'-torget, som är bekvämt beläget i stadsdelen Catete / Laranjeiras och har en tunnelbanestation med samma namn.

Det finns en liten buss (RIO TOTAL) avgår direkt framför kyrkan torget under hela dagen fram till 11 pm - det lämnar ungefär var 10 minuter och kostar R $ 2, -. Det tar bara fem minuter med denna buss till toppen av återvändsgränd (Rua Pereira da Silva), som är i början av favelan.

Bara stanna i bussen tills den blir på toppen av en liten kulle i slutet av en återvändsgränd. Få ut direkt efter det har vänt och bestiga kullen till pousadan - hittar du skyltar som visar dig den exakta riktningen, eller be någon av lokalbefolkningen som gärna visar dig vägen till "pousadan" ;)!

Det tar ca 5 minuter, men det är en brant stigning på ca 75 meter. Lyckligtvis nog du kommer att kunna njuta av en kall öl eller caipirinha ovanpå terrassen i "Pousada Favelinha rätt efteråt ;)

-------------------------------------------------- -----------------

Tvillingarna från OVAN är vacker: Gatan bil i Santa Teresa "Bondinho 'tar dig från stadens centrum eller från Lapa direkt till den övre ingången till favelan. Bussen 206 avgår även från tunnelbanestationen 'Central' eller från Lapa gå uphll. Tala om för föraren att släppa ut dig vid "Falete". Adressen är "Rua Almirante Alexandrino 2023 'och tillträde är genom akademins Asuncao CENAM'

Några vita minibussar också ta samma väg från "Arcos da Lapa", fråga dem om de går i riktning "Silvestre" att vara på rätt buss ;)

Ingången till college är ingången till favelan samtidigt.
En kort trappa leder upp en liten kulle, där du kan koppla av och tar redan i de stora vyerna. Då är det nedförsbacke ungefär tre minuter tills du ser vandrarhemmet.

Om du tar en taxi, även tala om för föraren adressen till Colegio Asuncao CENAM: Rua Almirante Alexandrino 2023

=============================================

Transfer: Om du ger oss dina ankomst datum (flygnummer, stad av ursprung, ankomsttid) vi kommer gärna hämta dig på flygplatsen. Denna tjänst är gratis för vistelser på två veckor eller mer, annars måste vi debitera 70 reais (som fortfarande är mycket billigare än en vanlig transfer med taxi). Vår chaufför tar dig direkt till vandrarhemmet och kommer också att hjälpa dig med ditt bagage på den korta vandringsleden till hotellet.

Om du vill bli hämtad, vänligen skicka ett mail till oss efter att du har gjort bokningen!

Ha en bra resa! Andreia och Holger