X

Här hittar du världens bästa vandrarhem

30 000 boenden i 180 länder Över 3,5 miljoner omdömen från gäster 21 miljoner bokningar

Vägbeskrivning till Koh Tao Backpackers Hostel

Sairee Beach, Sairee, Koh Tao, Thailand

karta & vägbeskrivning


67%Betyg

  • 65%Värde för pengarna
  • 72%Säkerhet
  • 88%Plats
  • 76%Personal
  • 62%Atmosfär
  • 55%Renlighet
  • 52%Utrustning

Översatt av Google Vi ligger i hjärtat av mest trafikerade delen av ön, centrala Sairee så att du kan promenera till det mesta du behöver. Vi är inte rätt på stranden, ca 2 minuters promenad bort.

Detta är faktiskt en bra sak men eftersom de flesta av nattlivet i Sairee bygger längs stranden, så att en bit från stranden är bra eftersom det innebär att buller är inte en fråga om du vill ha en tidig kväll då och igen.

När du anländer på Koh Tao rekommenderar vi att du tar en taxi från piren till Sairee, bör detta endast kosta 50-100 Baht per person. Eftersom vi är nya vissa taxichaufförer kanske inte vet var vi är och så att du kan berätta för dem att ta dig till DJL Diving eller Silver Sands och de kommer antagligen kör du rakt förbi eller till ytterdörren när vi är på samma gata eftersom båda dessa. Vi är den stora vita byggnaden strax före DJL Bar / Restaurang och pool.

Hur man tar sig till Koh Tao

De flesta människor in Thailand genom att flyga till Bangkok. Från Bangkok finns det tre huvudalternativ för att komma ner till Koh Tao island.


Den snabbaste men dyraste vägen: Flyg till Samui.


Du kan pickup flyg från Bangkok direkt ner till Koh Samui från ca 4.000 baht, beroende på årstid och tid på flygningen. Från Samui ta en av de snabba färjorna över till Koh Tao island (Lomprayah katamaran eller Seatran) - dessa kostar cirka 550 baht per person och tar ungefär en och en halv timme.
Om du shoppa runt kan du till och med kunna få en flygning direkt från ditt hemland till Samui, klippa ut Bangkok bit. Du kan boka flyg på internet direkt med Bangkok Air.


OBS. Om du vill komma till Koh Tao på samma dag som du anländer i Samui att du har en flygning anländer vid lunchtid som den sista färjan över till Koh Tao avgår Samui kl 13:30.

Kompromissen: Tåg till Chumphon


Thailand har en stor järnvägsförbindelse. Från flygplatsen måste du få en mätare taxi till huvud Hualamphong järnvägsstationen i staden (som kostar ca 200 baht). Därifrån kan du ta en bekväm nattåg ner till Chumphon. Du kan få en säng i en luftkonditionerad vagn för mindre än 1000 baht, vakna upp fräsch på din destination på morgonen! Från Chumphon du tar en hög hastighet färja till Koh Tao island samma morgon. Detta tar ungefär en och en halv timme och kostar ca 550 baht. Du kan också boka en kombinerad tåg och båt biljett.
Det här är min bästa sättet att resa, men du ofta måste boka ett par dagar i förväg, särskilt under helgerna och helgdagar.

Budgeten rutten: Buss från Bangkok


Även detta är inte så illa. Från flygplatsen få en mätare taxi till Khao San Road (ca 200 baht). På Khao San Road kan du boka en kombinerad buss och båt biljett direkt till Koh Tao. Detta kommer att bli en övernattning bussresa till Chumphon, sedan båt resten av vägen och bör kosta mindre än 1000 baht allt i.
Se upp - det finns några "hajar" runt Khao San området, ut till skeppet turister. Mitt råd skulle vara att gå in i ett av de officiella ser resebyråer och boka din biljett med dem. Gå för Lomprayah eller Seatran tjänster, bör du kunna boka en av dessa i de flesta ämnen. De är snabba, bekväma tjänster och brukar visa DVD-skivor på vägen ner. Du vill inte att i slutändan får möjlighet på en minibuss eller "lokal" tjänst.


Om du kommer från söder eller öarna på västkusten

Du kan ta färjan från Surat Thani, eller strax utanför på Don Sak piren. Du kan ta antingen en färja med Songserm Express företaget, som avgår kl 10:00 eller ta den nya Lomprayah tjänst som har börjat opperating från Surat Thani till Koh Tao, kolla deras hemsida för schemat här, http://www.lomprayah com / surat / surat.html. Det finns också nattbåtar som kör ger vädret är inte så illa som avgår kl 23.00. Det billigaste alternativet är natten båt, följt av den något missvisande som heter Songserm Express som tar ca 6 1/2 timmar. Den Lomprayah katamaran service är det snabbaste men också det dyraste alternativet, men är vår rekommendation för denna resa. Om du planerar att resa till öarna och sedan vidare upp till Bangkok sedan förhört om Lomprayah buffé Ticket är värt eftersom du kommer att spara pengar och kunna stanna på Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao och Hua Hin på väg till Bangkok.

Boka i förväg på nätet länkar

Om du vill boka dina resor innan du anländer i Bangkok, vilket är lämpligt speciellt under högsäsong och runt fullmåne fester på Koh Phangan. Om kommer med buss och båt kan du boka online med antingen http://www.lomprayah.com, http://www.seatrandiscovery.com/home.php, http://www.songserm-expressboat.com/, om flyga ner till Samui kan du boka online på http://www.bangkokair.com, boka tågbiljetter i förväg kan du använda http://www.seat61.com/Thailand.htm.

OBS. Som allmän restips se till att hålla dina värdesaker på dig i handbagaget eftersom det har förekommit många rapporter om människor som har saker stulna speciellt på natten bussar som används av Songserm företaget.