X

Här hittar du världens bästa vandrarhem

30 000 boenden i 180 länder Över 3,5 miljoner omdömen från gäster 21 miljoner bokningar

Vägbeskrivning till Eazy's Place

Nyakisinde Road, Dar es Salaam, Tanzania

karta & vägbeskrivning


86%Betyg

  • 80%Värde för pengarna
  • 90%Säkerhet
  • 80%Plats
  • 90%Personal
  • 90%Atmosfär
  • 90%Renlighet
  • 80%Utrustning

Översatt av Google Eazy s Place ligger i utkanten av Dar es Salaam ca 12 km norr om stadens centrum. Anländer till den internationella flygplatsen, är det billigaste sättet att komma till Eazy s Place av Daladala, den lokala bussen. Så hela resan är inte mer än 4000 TZS (2,50 USD). Du kommer att behöva gå ut ur flygplatsområdet till huvudvägen och försöka stoppa en buss som går till stadens centrum där. Stadens centrum är till höger när du har flygplatsen på ryggen. Kom ihåg att de kör på vänster sida av vägen i Tanzania, så du måste korsa vägen. Leta efter människor som väntar på en buss och gå med dem. Du kan lika gärna försöka att fråga om bussar till stan. De daladalas är ofta redan laddad med människor som går till stan, så du kan se några av dem passera innan du kan få den till ett. Sköt ditt bagage - mest troligt att de kommer att kasta det på taket om det är möjligt, eller om du har tur får du det inne någonstans. Ska du resa lätt detta kan fungera. Kontrollera att du tar en buss som går till Posta (postkontor) - som är stadens centrum - eller om du har tur och bussarna kör från flygplatsområdet, ta en buss direkt till Mwenge. Fråga runt: daladala Mpaka Mwenge? Det finns tecken på framsidan av bussen berättar destinationerna. Om hamna på Posta hitta bussen för Mwenge, dess runt eller anländer snart. Den säger Posta och Mwenge på framsidan av bussen. Se till att komma fram till Posta väl före rusningstid eftersom det blir svårt att få till en buss och du kommer att få vänta en timme eller två eller tre - eller du måste göra som lokalbefolkningen: kämpa dig på till en buss.

Anländer till Mwenge hitta bussen för Tegeta. De ligger i ena änden av området med bussar, närmare den bensinstation som du kan se på den andra sidan av vägen vid korsningen. Var uppmärksam på fickstölder på Mwenge - ser inte ut som en felplacerad främling. Folk är trevliga men kanske lite blyg mot utlänningar när du reser på detta sätt eftersom inte många turister gör. Kom ihåg att ha lätt åtkomliga förändring för dina biljetter. Du måste gå av vid Mbuyuni.

Om du är osäker på var du ska gå av, antingen be ledaren, kommer han att berätta - eller några minuter efter att ha passerat Karibu Art Gallery på höger sida (se bild) måste du gå av. Här Eazy hämtar dig antingen genom Bajaji eller PikiPiki och ta dig till sin plats som ligger ca 4 km från Mbuyuni.

Om du kommer med bil du går norrut via den nya Bagamoyo Road, passerar Africana tills du ser Karibu Art Gallery på höger sida. Du kan parkera här, ta en drink eller en bit mat och kalla Eazy, som kommer att leda dig till sin plats.